2/3
Sværhedsgrad
2700 km
Distance
Italia, Østrig, Schweiz, Tyskland
Sted
13 dage
Varighed

The very best of the European alps

Velkommen til en fantastisk 13-dages rejse i alperne og Dolomitterne. Vejene kan næsten ikke beskrives med ord, men må opleves. Du vil opleve natur og steder som slet og ret tager pusten fra dig langs hele rundrejsen, fra de Østrigske alper i øst, med Dolomitterne og Gardasøen i syd, og de schweiziske alper i vest.

ANKOMST/RETUR Munich/MCU
AFGANG FRA DANMARK Vennligst ankom til lufthavnen mindst 2 timer før afgang
TOURGUIDEN TALER
INKLUDERET
Leje av motorcykel/bil Flybilletter fra hovedlufthavn
Benzin/olie til motorcykler Flersproget turleder
Følgebil med bagage Billetter til nationalparker
Leje af hjelm Transport til udlejningsfirma
Hotel/Motel +2/3 stjerner Rejseprogram/rutebeskrivelse
Billeder fra turen T-shirt & buff
Loss Damage Waiver MC State minimum SLI insurance
IKKE INKLUDERET
Ekstra tilvalgte attraktioner
Mad og drikke
Forsikring / LDW opgradering
Alt, hvad der ikke er angivet under “Inkluderet” ovenfor

“Vi i JoyRides mener, at gode oplevelser og socialt fællesskab, er mindst lige så vigtigt som selve køreturen langs Route 66. Vores mål er at fylde din “rygsæk” med flest mulige positive minder, så du rejser hjem med et stort smil på læberne. Og med venner du ikke havde før du startede på turen.”

1

Dag 1: Ankomst München, Tyskland

Velkommen til München!

Når vi ankommer til Munchen venter en bus på at fragte os til hotellet, vi tjekker ind på hotellet, henter vores motorcykler og spiser en bedre middag på en af byens mange restauranter. Vi tilbringer en hyggelig bliv-kendt aften på hotellet og guiderne gennemgår opdateret turprogram

2

Dag 2: Munich - Zell Am See

(Køredag 1: 209km)

Dette er dagen vi starter vores Alpe-eventyr! Vi står tidligt op, får pakket bagagen ind i følgebilen, og gør os klar til turen. Vi kører på motorcyklerne i ca. 15 minutter i retning syd-øst, inden vi tager en kort pause for at tjekke motorcykler og udstyr. Turen går videre gennem smukke små byer indtil vi kommer til Reit im Winkl. Der spiser vi en frokost på en af pladsens mange caféer.

Turen går videre sydover gennem flotte skov områder og vi ser de første glimt af alperne som vi er i færd med at køre ind til. Vi kører indenom Kitzbühel som er et verdenskendt vintersportssted. Her tager vi en kort  pause for at tage nogle fotos og forevige starten på eventyret. Vi kører igen mod syd inden vi drager mod Zell am See. Vel fremme tjekker vi ind på hotellet, og om aftenen er det frit og gå en tur i den flotte lille by og spise god aftensmad på en af byens mange restauranter.

3

Dag 3: Zell Am See - Lienz

(Køredag 2: 251  km)

Efter morgenmad forlader vi Zell am See og kører i retning mod det som absolut regnes som en af Europas bedste motorcykelveje, Großglockner Hochalpenstraße. Denne berømte vej leder dig ind i hjertet af Hohe Tauern nationalpark, mod det højeste bjerg i Østrig, Grossglockner (3798m) og til gletscher Pasterze. Du vil få en køreoplevelse helt ud over det sædvanlige hvor du kører de 48 km med 36 sving og en højdeforskel på 2504 meter. Her kan vi risikere at det er rimelig koldt, også midt på sommeren, så sørg for at klæde dig godt på. Vi gør holdt for at se på bjerget og gletscheren.

Turen går så videre nedover i dalen via Heiligenblut via smukke veje. Vi tager en lille afstikker og krydser grænsen til Italien, for her har JoyRides fundet en ikke alt for kendt lille perle af en vej. Vejen er så snoet og stejl at det næsten ser ud som om vejen smyger sig ned ad bjergsiden. Dette er Plöckenpasset, som også har små tunneler og vejen her er bygget næsten ud i luften for at få mulighed for at lave svingene.  Dette skal bare opleves og er et højdepunkt på turen. Efter dette går vejen vestover langs grænsen ad flotte snoede veje, før vi krydser grænsen til Østrig igen og finder  vores hotel i Lienz.

4

Dag 4: Lienz - Canazei

(Køredag 3: 351 km)

Vi siger tak til  Lienz, og kører ind et skovsområde med en let blanding af snoede sving, og  hårnålesving, over Passo Stalle, gennem nationalparkerne Dolomiti di Sesto og Dolomiti d’Ampezzo. Landskabet her er vildt og smukt.

Vi spiser en frokost for at mærke lidt til livet i Cortina, og for at foreberede os på flere små bjergpas som kommer på rad og række før vi kommer til Canazei. Nu skal vi virkelig opleve hvad Dolomittene har at byde på af naturoplevelser.

Første stop er Passo Falzarego. Her er der mulighed for at tage svævebanen op til toppen, men dette vil medføre en ca. 2 timers senere ankomst til Canazei. Dette kan aftales ved et kort stop ved enden af svævebanen. Turen går sydover en stund gennem en fantastisk flot dal, her er der mange fotomuligheder. Vi kører videre ad en meget speciel strækning, over Passo Fedaia, vi kører via en dæmning, og du vil opleve bjergene på nært hold med Mount Marmolada som højeste punkt på 3.342 meter. Nu kommer passene som perler på en snor med Passo Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo, Passo Pordoi. Efter en lang dag med vældig mange flotte køreoplevelser stopper vi ved vores hotel i Canazei

5

Dag 5: Canazei - Desenzano Del Garda

(Køredag 4: 266 km)

6

Dag 6: Desenzano Del garda

(Oplevelsesdag)

Desenzano er et af de mest livlige og alsidige af feriestederne ved søen. I den pæne lille, palmeformede havn ligger et godt udvalg af cafeer og restauranter, og de smalle gader der udgår fra det smukke torv er fulde af moderne butikker. Det ugentlige marked er vældig populært. Du finder strande med småsten på begge sider af byen. I Sirmione, nabobyen – kan du komme med ud til ruinerne som blev berømte på grund af  den romerske digter Catull og til den smukke gamle kirke med freskomalerierne. Du har mulighed for at besøge Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobrede øen, eller som har bosat sig her i løbet af århundreder.

Gardasøen og området rundt om den, har med sit milde klima og sine charmerende landsbyer foran alpenes snedækkede bjergtoppe i århundrer fascineret nordboerne som kommer fra kulde, regn eller sne. Her kommer de for at opleve sydlandsk landskab og kultur sammen med god mad og den varme mentalitet. Vi ser den største sø i Italien, med bratte klippevægge på nordvestsiden og landsbyer med specielle teglstenstage og slanke cypresser på den sydøstlige bred. Glæd dig til flotte oplevelser i naturskønne omgivelser!. Hvis der skulle være interesse for det, og nogen ønsker at tilbringe nogen tid på motorcyklerne i dag er det en mulighed. Dette forudsætter, at alle som ønsker dette kører på samme tur, med guide.

7

Dag 7: Desenzano Del Garda - Bolzano

(Kjøredag 5: 215 km)

Vi kører nordover langs vestsiden af Gardasøen, hvor vi vil opleve den fantastiske natur som Gardasøen og området har at byde på. Vejene varierer, med små, smalle og snoede veje, til højhastighedsving gennem utrolig flot natur. Vi kører gennem mange små charmerende landsbyer, inden vi stopper i Madonna di Campiglio for at nyde en god frokost.

Turen går videre nordover langs utrolig varierende vejer med højhastighedsving som ændres sig til korte områder med hårnålesving, og tilbage igen til lange sving. Utrolig varierende køredag. Vi kommer til vores hotel i Bolzano og tjekker ind.

8

Dag 8: Bolzano - Livigno

(Køredag 6: 252 km)

I dag starter vi tidligt, for denne dag har også meget at byde på. Vi skal igen opleve nogle helt fantastiske bjergpas, og vi skal køre veje som Top Gear uofficielt har kåret til verdens bedste kørevej.

Turen starter med kørsel i varieret natur, med store skovsområder, med flotte bjerge på alle sider, via Passo Pennes (Penser Jock), videre over Passo Giovo (Jaufen Passet), før vi kommer til områdets desiderede højdepunkt, Passo Stelvio (Stelvio Passet).

Stelvio er det næst højeste pas i alpene med sine 2757 meter over havet, kun overgået af Col de IÍseran i Frankrig, men det er absolut en af de mest spektakulære med sine 60 hårnålesving som smyger sig ad bjergsiden. Denne strækning har meget historie, Giro de Italia har kørt nogle etaper her. På denne strækning må vi køre meget koncentreret og roligt.

Vi forsøger at få en frokost med udsigt mod bjergpasset. På dette pas må vi tage ekstra forbehold for vejret, da temperaturen faktisk kan krybe under nul, selv midt om sommeren, men i de fleste tilfælde vil det gå helt fint med at køre her.

9

Dag 9: Livigno - Andermatt

(Køredag 7: 360 km)

Dagen i dag starter også tidligt, da vi skal køre en lidt længere strækning end normalt. Etapen starter i Livigno og vi krydser grænsen til Schweiz inden vi kører Passo del Bernina. Her tager vi en lille afstikker for at tage nogle fotos i det kendte vintersports sted St. Moritz.

Turen går videre nordover langs flotte skovområder og vi kører gennem en række charmerende landsbyer inden vi drejer af for at køre Fluela Pas.Vel over dette pas kommer vi til Davos, og her spiser vi frokost på en af byens flotte restauranter og får taget nogle fotos.

Vi vender næsen sydover igen og vi kører det billedskønne San Bernardino Pas, et utrolig flot landskab. Så stikker vi igen nordover og kører over Lukmarierpas, inden vi afslutter dagens etape til Andermatt ved at køre Oberalpenpas.

10

Dag 10: Andermatt

(Hviledag eller køredag 8: 261 km)

Andermatt har en svævebane som går op til Gemsstock, en tur herop giver en fantastisk udsigt til bjergene, turen tager ca. 2 timer. Vi kan også benytte os af spa, bade- og massagemuligheder som pleje til ømme muskler. Hvis der skulle være interesse for det, og nogen ønsker at tilbringe nogen tid på motorcyklerne i dag så er det en mulighed. Forudsætter at alle som ønsker dette tager på samme tur, med guide.

Andermatt – Andermatt   (Køredag 8: 261 km, ca. 4,5t effektiv kørsel)

Dagens etape bliver at køre omkringliggende pas, dette vil både byde på varme dale og høje, kolde bjergpas, så det gælder om at klæde sig på til det. Første pas vi kører ned ad er St. Gottard Pas. Dette er en verdensberømt brostensbelagt vej. Her er det fare for at det kan være glat så det bliver rolig kørsel ned ad bjergsiden. Nu ændrer passene lidt karakter og du vil opleve at passene bliver mere jævne og det vil ikke være fyldt med så mange hårnålesving som vi har været vant til.

Vi krydser grænsen til Italien for at køre Passo Della Novena, Nufenenpas. Turen går videre og vi skal køre over Grimsel Passet. Her ser vi vejen sno sig op ad bjergsiden. Dette er et fantastisk syn og vi kan garantere jer at I ikke vil blive skuffet. Turen går videre over Sustenpasset, før vi vender næsen sydover for at spise frokost i Andermatt. Efter frokost vender vi næsen vestover for at køre Furka passet, inden vi igen kører ind i Italien for at køre Nufenenpas, Passo Della Novena og St. Gottard Pas. Dette gør vi fordi vi mener St. Gottard Pas er en så fantastisk oplevelse at den bør køres begge veje. Samtidig er dette rundturens sidste bjergpas. Vi kører herefter tilbage til Andermatt.

11

Dag 11: Andermatt - Feldkirch

(Køredag 9: 226 km)

Mætte af alle indtrykkene indtil nu  begynder vi nu at vende næsen hjemover igen, men vi er selvfølgelig ikke helt færdig endnu. Vi kører via Schattdorf med sine stejle bjerge, og Klausenbstrasse som bliver turens sidste strækning med mange hårnålesving. Turen går videre gennem en række små landsbyer i Schweiz, via St. Gallen i nord, inden vi kører sydover lidt for at køre ind i Liechtenstein og videre ind i Østrig, til Feldkirch og vores hotel.

12

Dag 12: Feldkirch - Munich

(Køredag 10: 328 km)

Turens sidste køredag afsluttes med en flot tur gennem mange landsbyer, mens vi bevæger os mod øst og videre nord-øst i retning ad München. Vi kører indenom Garmisch-Partenkirchen, får taget nogle fotos, kører forbi München og finder vores hotel ved lufthavnen. Motorcyklerne bliver afleveret, og vi afslutter med en god fælles middag på hotellets restaurant.

13

Dag 13: Hjemrejse fra München

Vi tager afsked med Alperne, Dolomitterne og München, og rejser hjem. Afrejse i fælles bus til lufthavnen.

Tak for en flot tur, et hyggelig samvær og hjertelig tak for at du valgte at rejse med JoyRides Tours.  Vel overstået Alpe-eventyr og god tur hjem! Vi ser dig gerne igen som deltager på en af vore andre ture i USA, Asien, Europa, Oceanien eller Sydamerika.


Bemærk: Dette program er retningsgivende for aktiviteter og oplevelser du vil opleve på turen. Afvigelser kan forekomme, men vi garanterer at vores dygtige guider vil gøre alt hvad der er muligt for at gennemføre programmet som beskrevet, i det omfang det er muligt og under omstændigheder vi kan påvirke. Vi arbejder kontinuerligt med at forbedre programmet, derfor kan det hænde at du vil få positive overraskelser.

Priser (USD)

CHAUFFØR i dobbeltværelse:
From $5 495
CHAUFFØR i enkeltværelse:
From $6 445
PASSAGER i dobbeltværelse:
From $2 795
PASSAGER i enkeltværelse:
From $3 745

Tur datoer

Turkategori
Dato fra
Dato til
Reservationsfrist
Status

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
16.07.2022
Dato til:
28.07.2022
Reservationsfrist:
16.06.2022

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
30.07.2022
Dato til:
11.08.2022
Reservationsfrist:
30.06.2022

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
15.07.2023
Dato til:
27.07.2023
Reservationsfrist:
15.06.2023

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
29.07.2023
Dato til:
10.08.2023
Reservationsfrist:
29.06.2023

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
13.07.2024
Dato til:
25.07.2024
Reservationsfrist:
13.06.2024

Turkategori:
Bedste af de europæiske alper
Dato fra:
27.07.2024
Dato til:
08.08.2024
Reservationsfrist:
27.06.2024